Polityka prywatności reklamy na Facebook

Polityka prywatności reklamy na Facebook

img

Od 25 maja 2018 r. we wszystkich państwach Unii Europejskiej, w tym również w Polsce zastosowanie ma rozporządzenie PE i Rady z dnia 27 kwietnia 2016 r. numer 2016/679 w sprawie ochrony danych osobowych (RODO).

Przetwarzanie danych osobowych wymaga od nas podania prawnej podstawy do jego realizowania. Dlatego też poniżej przekazujemy kilka informacji na temat tego, w jaki sposób przetwarzamy dane osobowe.

Administratorem danych publikowanych zebranych w wyniku działań reklamowych w serwisie Facebook jest Dzieciolada Aneta Bugańska ul.Skrzydlata 21a/1b, 54-129 Wrocław.

Dane osobowe są chronione zgodnie z wymogami rozporządzenia PE i Rady z dnia 27 kwietnia 2016 r. numer 2016/679. W celu należytego zabezpieczenia danych osobowych, w Naszej Firmie zostały wprowadzone środki, których zadaniem jest uniemożliwienie dostępu osobom niepowołanym do Państwa danych osobowych.

Administrator oświadcza, że materiały, w szczególności zdjęcia/filmy/treści pisane, publikowane przez administratora w ramach tworzonej reklamy stanowią jego własność. Administrator przed publikacją zdjęcia ujawniającego wizerunek danej osoby fizycznej, podbiera od tej osoby zgodę na publikację jej wizerunku w ramach tworzonej reklamy. Administrator przed publikacją materiału video ujawniającego wizerunek danej osoby fizycznej, pobiera od tej osoby zgodę na publikację jej wizerunku. Zdjęcia/filmy niezawierające wizerunku osoby fizycznej, tj. przedstawiające wyłącznie rzeczy, nie pozwalają na identyfikację osoby fizycznej, dlatego wyrażenie zgody w tym przypadku nie jest wymagane.

Dane zbierane w ramach tworzonej przez Dzieciolada reklamy na Facebook przetwarzane będą przez administratora wyłącznie w celu umożliwienia użytkownikowi korzystania z usług jakie zostały opisane w ramach przekazu reklamowego, a więc w celu:

  1. Zajęć edukacyjnych dla dzieci
  2. Urodzin/ przyjęć okolicznościowych
  3. Spotkań tematycznych
  4. eventów

Przetwarzanie to obywa się:

  1. w stopniu wymaganym przez uzasadnione interesy firmy Dzieciolada, o ile interesy te nie kolidują z interesami użytkownika.
  2. w zakresie udzielonej przez użytkownika zgody, którą użytkownik może w każdej chwili cofnąć wchodząc w ustawienia Facebooka;

Dane umieszczane na profilu Facebook są przekazywane innym podmiotom na zasadach określonych w Regulaminie Facebooka oraz Polityce Prywatności Facebooka.

Informujemy ponadto, że użytkownikom przysługuje prawo do prawo wglądu / dostępu do swoich danych osobowych oraz ich poprawiania, a także prawo kontroli przetwarzania danych, uzyskiwania informacji o przetwarzaniu danych osobowych, uzupełniania, uaktualniania, sprostowania danych, czasowego lub stałego wstrzymania przetwarzania danych, prawo do przenoszenia danych osobowych oraz usunięcia danych ze zbioru. Użytkownik ma też prawo do wniesienia skargi do UODO.

Dane przetwarzane są do chwili wyrażenia przez użytkownika sprzeciwu – cofnięcia zgody w ustawienia Facebooka.

Loading...